En gruppe studenter lager pizza med Dig In!

– Hva skal jeg lage til middag i dag? Er et spørsmål mange aleneboende ungdom stiller seg selv når de plutselig bor på hybel alene. Sanitetskvinnene har svaret!

Dig In – Sunn mat for ungdom er lokale initiativ for å hjelpe ungdom til å få gode vaner med hensyn til kosthold, matlaging, budsjettstyring og livsstil når de flytter for seg selv. Flere tusen unge mennesker mellom 15-20 år flytter hvert år alene på hybel, hybelhus eller i bofellesskap av ulike grunner. Sanitetskvinner landet rundt bidrar til at disse ungdommene får en bedre start på alenetilværelsen gjennom å dele sine erfaringer med kosthold og matlaging og andre praktiske grep for å gjøre bosituasjonen enklere. Dig In-samlingene skal lære de unge at sunn mat, og ikke minst skikkelig god mat, slettes ikke er dyrt eller er vanskelig å lage. Samtidig er det både sosialt og gøy å lage mat sammen!

Ferske hybelboere «Dig In»!

Kristiansand sanitetsforening arrangerte for første gang matlagingskurset Dig In tidligere denne uken for ferske hybelboere på Universitetet i Agder (UiA). Forfatterne av oppskriftsheftet og undervisningsmateriellet til Dig In, Julie Nordli, Camilla Bjornes og Line Pettersen, startet kvelden med en innføring om oppskriftene. Sanitetskvinnene stilte opp. Sammen med studentene lagde de flere gode og trendy matretter. Flere av studentene var storfornøyde og kom med tilbakemeldinger som at det var et enkelt opplegg, fine oppskrifter med en variert meny.

I Stjørdal Nye sanitetsforening har aktiviteten eksistert lengre. Ungdommene har som regel flyttet til Stjørdal by for å fullføre videregående, og da har sanitetsforeningen arrangert månedlige Dig In kvelder for matlaging, læring og samvær. Ulike temaer de har vært gjennom er hvordan mestre eksamenspress, brannvern på hybelen, økonomi, ernæring og helseeffekter. I tillegg har smoothie-kvelder vært svært populært! Samlingene har vært et sosialt møtested hvor de ofte spiller spill sammen og hvor ungdommen medvirker til hvilke temaer de vil fokusere på. Sanitetskvinnene i Stjørdal Nye Sanitetsforening har i tillegg bakt rundstykker som deltakerne får med seg hjem etter hvert møte.

Etterlyser flere til å starte Dig In

Også i Møre og Romsdal har de hatt fokus på ungdommer fra både ungdomsskolen og videregående skole.

Beate Østengen, prosjektleder for Dig In i N.K.S. sentralt, på besøk i Molde for å presentere Dig In på fagdagen til N.K.S. Møre og Romsdal.

På fagdagen uttalte fylkesleder Elinor Bolme at hun hadde et sterkt ønske om at flere sanitetsforeninger starter opp Dig In i sitt nærområde.

Ønsker du mer informasjon, eller å starte Dig In der du bor? Ta kontakt med Beate Østengen: beate.ostengen@sanitetskvinnene.no