Påskeliljer

Påsken er en høytid hvor mange drar på hyttetur med venner og familie. Det vi ikke ser, er de som er ensomme og mangler det nettverket de fleste andre har.

I anledning av påskekonkurransen Sanitetskvinnene arrangerte rett før påsken, ønsker vi å dele noen av de gode tipsene dere sendte inn. Målet med konkurransen var å inspirere hverandre til å vie det ekstra minuttet til noen utenfor seg selv. Vi fikk inn nesten 200 forskjellige forslag og tips – som gjorde det veldig vanskelig for oss å velge kun én vinner av årets påskeegg.

Derfor vil vi løfte frem noen av de som kom med forslag på enkle måter å inkludere og glede andre, i håp om at du vil bli inspirert og kanskje gjøre noe ekstra for mennesker som er ensomme i påskehøytiden.

Vinneren av årets påskekonkurranse ble Gunn Helene Iversen. Hennes tips var å besøke eldre på aldershjem der hun bor. Som Gunn også nevnte, så er det viktig å ikke glemme å være et medmenneske resten av året også.

Påsken kan være vanskelig for eldre som er alene eller bor langt vekke fra resten av familien sin, og den kan være vanskelig for barn som sliter i hverdagen også. Et tips var å invitere med noen du vet ikke har råd til å reise vekk, til din hytte eller hjem til deg. For barn er det viktig å ikke føle seg ekskludert når de er tilbake på skolen og hører om sine medelevers påskeferie som de selv skulle ønske de fikk være med på.

Flere av de som deltok i konkurransen jobber i helsesektoren. Og der kom det tips om å ta ekstra godt vare på sine pasienter og beboere da deres familie muligens ikke er i nærheten under påska.

Våre tips til dere er inspirert av alle som deltok i konkurransen. Her er noen av dem:

  • Besøk de som sitter alene hjemme, ta med kaffe og godt humør.
  • Hjelp en eldre nabo med å handling til påskedagene.
  • Overraske noen med et påskeegg - og ta deg tid til andre, vær en god lytter.
  • Samle en gjeng og male påskeegg!
  • Inviter til pølsesteking på bålpanne og varm påskekakao med marshmallows hjemme i hagen. Eller ta med utstyr for å grille ute i en park, eller i skogen (husk å slukke grillen ordentlig!).
  • Handle inn litt ekstra og gi til en forening eller organisasjon som deler ut til noen som trenger det.
  • Smil og gi et kompliment til den du møter, nabo, familie, kassemedarbeidere, eller den du sitter ved siden av på bussen.
  • Plukke hvitveis og gi til en tilfeldig på aldershjemmet.

Vi i Norske Kvinners Sanitetsforening ønsker alle dere en god og varm påske!