To damer leser høyt for små barn

Mange barn og unge savner voksenkontakt og sliter med språkmestring. Gjennom Sanitetskvinnenes prosjekt «Lesevenn», bidrar vi til styrking av barns språkutvikling og behov for trygge rollemodeller.

– To av oss har vært lærere på skolen, og den tredje har barnebarn på skolen. Alt har vært en ren fornøyelse. Vi leser ofte i bøker med tema de har på skolen, og vi putter inn historier fra bygdebøker, sagn og regler, når dette er aktuelt, sier Maren Ansnes fra Todalen sanitetsforening i Møre og Romsdal.

Lokalforeningene som har startet Lesevenn opplever god respons fra sitt unge publikum. Det er som regel barn opptil 6 år som deltar på disse lesestundene, og gruppene varierer i størrelse. Noen av lokalforeningene samarbeider med lokale pensjonister som har tid og glede av å være med barn, og rapporterer stor gjensynsglede fra begge parter!

Egersund sanitetsforening

Saken og bildet ble først publisert i Dalane Tidene, av Merete Horpestad

Egersund Sanitetsforening starter Lesevenn annenhver lørdag på Egersund bibliotek nå i januar. Første lesestund vil bli holdt 19. januar, som også er den nasjonale høytlesningsdagen. Til nå er det fire sanitetskvinner som har meldt seg som lesevenn, men de ønsker flere frivillige til denne satsingen. Nestleder i Egersund Sanitetsforening, Heidi Bjørnseth, understreker at man ikke må være medlem av sanitetsforeningen for å kunne være frivillig. Målgruppen er barn mellom 3-6 år, men også eldre barn og unge kan delta for en hyggelig opplevelse. Det er satt av ca. en halv time til disse stundene, men det kan hende det også vil vare lengre ved ulike anledninger, sier Bjørnseth til Dalane Tidene.

Lesevenn er høytlesning utført av sanitetskvinner for barn i barnehager, barneskoler, SFO, bibliotek og i egne lokaler. Hovedmålet med denne aktiviteten er å skape gode møter mellom barn og voksne. Dette er en aktivitet som passer for barn i alle aldre, som trenger en positiv voksenkontakt, språktrening og kulturforståelse. Det er også hyggelig for de voksne som får bidra til at barn og unge kan glede seg over gode historier og eventyr!

Ønsker du mer info, ta kontakt med vår fagkonsulent Cecilia Skavlan på e-post: cecilia.skavlan@sanitetskvinnene.no, eller på mobil: 92 82 01 08. Les mer om Lesevenn.

Les mer om hvordan Egersund sanitetsforening har startet Lesevenn i Dalane Tidene her.