Hele familien Klavenes/Johansen

– Det er gøy å være medlem av N.K.S, det skaper engasjement, og er en viktig og fornuftig sak i dagens samfunn. Sanitetsforeningene har mange artige ting å finne på, som både er morsomme og som gir tilbake til deg som medlem, sier Odd.

Han oppfordrer alle menn om å bli medlem av N.K.S. 

Odd Johansen (63 år), gift med Gina Klavenes og far til to jenter i 20-årene. De siste 30-årene har han jobbet i Equinor (tidligere Statoil), hvor mange av disse årene har blitt tilbrakt i utlandet og offshore for å bygge plattformer. Vi tok en prat med han på telefon, for å høre hvordan han opplever å være aktiv mann i sanitetsforeningen.

Som menn flest, så liker Odd å drive med hus, hytte og båt – og en del trening når han har tid. Det som skiller Odd ut fra mange menn, er at han har støttet N.K.S. og Fjorden Sanitetsforening i lang tid fra «utsiden», og nå som muligheten er der, kan han støtte N.K.S. på «innsiden» som husstandsmedlem. Gina er veldig aktiv i sanitetsforeningen, og engasjementet hennes har smittet til både mann og barn. Odd sier han synes det er greit å ha en så engasjert kone – for da er det aldri stille i hjemmet! Hun holder agendaen, og Odd bidrar med det han kan når han er hjemme fra jobb.

Stolt husstandsmedlem

Aktiviteter året rundt

–Fjorden har et veldig aktivt styre med gode aktiviteter året rundt, fra julemarked til familieutflukt for kutting av orekvister til fastelavn. Men, det er vel på sommeren det skjer mest. Skal jeg trekke frem noe spesielt må det være «Rickshaw sykling» med eldre som settes umåtelig pris på, og det frivillige arbeidet med minoritetskvinner som skaper en god og alternativ kontaktflate for begge parter, sier Odd. For han, så er det også viktig å skape et godt verdigrunnlag for jenter og unge kvinner, at de «ikke må la seg blende av reklamens makt». Kvinnehelse og integrering står høyt på agendaen til Odd.

Odd forteller at han husker godt da hans mor var medlem av N.K.S., og at de stadigvekk var på Helsehuset med moren som barn på 1960-tallet. Hun var medlem hele sitt liv. Han reflekterer over utviklingen til sanitetsforeningen, fra å omhandle helse til integrering, og fremhever stolt den gode jobben Fjorden Sanitetsforening gjør.

Aktiv og sosialt

Som et mannlig medlem av N.K.S. bidrar Odd med typiske «manneting» fra å sette opp bord og telt ved arrangementer, vakthold ved Fjordfesten, til å støtte sin livspartner i det arbeidet hun gjør.