Café har pyntet inngangspartiet med fastelavnsris.

– Vi er en utrolig kreativ arbeidsgruppe. Alle tar sin del av arbeidet, og dermed blir jobben gjort med et smil, sier Mete Willas, leder i Hamar sanitetsforening.

Lørdag 23. februar var den store salgsdagen for fastelavnsris og foreninger over hele Norge inntok torg og kjøpesentre. Noen foreninger går til og med fra dør til dør og selger. Hamar sanitetsforening hadde sørget for å pynte hele sentrum av byen med fjær. Mange forretninger i gågata hadde kjøpt fastelavnstrær som enten stod på trappa eller i vinduet, andre dekorerte med hjerteris og noen bidro til salget med dekorative bøtter med fastelavnsris til salgs ved inngangen. For forbipasserende var det ingen tvil om at det nærmer seg fastelavnssøndag. 

Fra hatt til traller

Det var stor kreativitet da salget skulle planlegges. Alle i arbeidsgruppa i lokalforeningen fikk i oppgave å tenke ut en kreativ idé. En tok med et lass med hatter som hver og en fikk velge fra og pynte med fjær.

Pyntet Hamar med fjær

En fant frem en sykkel, andre sparker og traller som ble dekorert og fylt til randen med fargerike ris. Anne-Marie Flensborg fant frem en hundre år gammel «sluffe», en tradisjonell spark, som hadde vært i familien i fire generasjoner. Til og med foreningens maskot, hunden Ellie ble pyntet med fjær.

Fjær for alle

Da risene skulle bindes, inviterte de inn minoritetskvinner fra introduksjonsprogrammet som satt med én sanitetskvinnene på hver side for å kunne praktisere språket og bli bedre kjent mens fjærene ble knyttet på.

– Det var både effektivt og hyggelig, sier Willas.