10 kvinner som er frivillige i omsorgsberedskap sammen med rådgiver for OBG, May Britt Buhaug.

Med midler fra Gjensidigestiftelsen har 10 heldige Omsorgsberedskapsgrupper fått 8.000 kroner hver til å sette fokus på førstehjelp.

Norske Kvinners Sanitetsforening er med på den nasjonale førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Målet med dugnaden er at hele befolkningen skal lære mer om førstehjelp. Sanitetskvinnene skal ha en satsing rettet mot eldre.

Støtte til ti omsorgsberedskapsgrupper

10 heldige Omsorgsberedskapsgrupper fikk nylig utdelt 8.000 kroner hver til å sette fokus på førstehjelp. Vi gratulerer Ålesund, Sør-Odal, Gulen, Østre Toten, Jondalen, Nærøy, Rana, Mandal, Aurskog, Rindal.

Sanitetskvinnene har fått midler fra Gjensidigestiftelsen til å dele ut midler til aktive beredskapsgrupper som skal sette fokus på førstehjelp i egne lokalsamfunn, foreninger og beredskapsgrupper.

Senke terskelen

Norske Kvinners Sanitetsforening skal lære eldre å gjenkjenne symptomer på hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertestans. Det er viktig å vite at kvinner og menn har litt ulike symptomer, og at eldre ofte også kan ha litt vagere symptomer.

Hovedmålet vårt er å senke terskelen for å ringe 113. Eldre skal vite at de får hjelp og veiledning der.