Tre representanter fra Nannestad sanitetsforening mottar Dørsjøprisen av organisasjonsleder Ellen-Sofie Egeland.

Vi gratulerer Nannestad sanitetsforening med Dørsjøprisen for fremragende integreringsarbeid. Foreningen har siden 2010 hatt ukentlige «Sesam»-møter, i dag kjent som Språkvenn.

Sesam-gruppen ble startet av ildsjelen Vigdis Haug som fikk med resten av foreningen i inkluderingsarbeidet. I dag består gruppen av ca 40 kvinner fra 20 nasjonaliteter, i tillegg til de 14-15 norske Sanitetskvinnene.

– Nannestad driver en av N.K.S.’ eldste integreringsgrupper, og er samtidig modige og nytenkende. I 2016 arrangerte de kompetansemoduler om foreldreskap i Norge, og ble i 2017 med på prosjektet «Fra flukt til grønn lukt». Deres «Sesam-hage» er et vellykket samarbeidsprosjekt med Lions og har fått hederlig omtale i lokale medier, sa organisasjonsleder Ellen-Sofie Egeland da hun delte ut prisen under en lunsj der N.K.S. sentralstyre var tilstede fredag 9. mars.

Kvinnedag og skogstur

Vigdis Haug, Rut Sollien og Jorun Jakobsen fra Nannestad sanitetsforening møtte opp for å motta prisen.

– Vi møtes første tirsdagen i måneden fra 18.00-20.00. I 2017 har vi arrangert møter og aktiviteter med ulike tema. Vi har feiret kvinnedagen, hatt spill- og bingokvelder, skogstur med grilling og juleverksted, sier sjefen for sesam Jorun.

– I to år hadde vi også svømmekurs som vi dekket gjennom midler fra ExtraStiftelsen, fortsetter hun.

– Det er også slik at kvinnene kan ta med seg barna som ofte er mellom 4 og 12 år gamle, supplerer nyvalgt leder i foreningen Rut.

– Når du møter enkeltindivider og skjebner så er det helt annerledes. Det er inspirerende å se hvor mye de har i bagasjen og hva de har med seg, og likevel er det eneste de vil å få en jobb. Det er viktig at folk blir kjent med innvandrere, sier tidligere leder Vigdis.

Dørsjøprisen

– Jon og Unni Dørsjøs minnefond ble i 1999 opprettet for å hedre sanitetskvinners arbeid for eldre og/eller barn av innvandrere i Norge. Selv om statuttene åpner opp for at arbeid for eldre også kan hedres, har prisen alltid gått til solide aktører innenfor integreringsarbeid, med godkjenning av fru Dørsjø, sier organisasjonsleder Ellen-Sofie.

Dørsjøprisen består av et diplom og 10 00 kroner. Prisen ble tidligere delt ut til eksterne kandidater som gjorde et viktig arbeid innen integrering. Dørsjø-prisen ble første gang utdelt i 2001 og gikk da til Shabana Rehman for sitt engasjement for gjengkriminalitet og vold. Siden den gangen har N.K.S. fått mange dyktige lokalforeninger som gjør en glimrende innsats for integrering og inkludering i sine lokalmiljøer, juryen ønsker derfor at prisen skal deles ut til en av våre lokalforeninger som er den verdig. I 2016 gikk den til Klinga sanitetsforening og i 2017 gikk den til Drevsjø sanitetsforening.

– Vi utrolige stolte av dere, Nannestad sanitetsforening. Gratulerer med prisen og lykke til videre med det viktige arbeidet sier organisasjonsleder Ellen-Sofie.