6 sanitetskvinner foran et matbord

Vi gratulerer Namsskogan Sanitetsforening med fantastisk start på det nye året. De har allerede fått hele tolv nye medlemmer i 2018.

– Vi sendte fire deltakere til regionale samlinger i Molde i høst. De ble så inspirert, spesielt etter gatearrangementet. Og engasjementet tok de med seg tilbake til lokalforeningen, sier leder i Namsskogan Ann Kristin Vatshaug.

Siden regionale samlinger har lokalforeningen hatt 64 prosent vekst. De har fått 22 nye medlemmer hvorav tolv nye medlemmer i januar 2018. Det er en imponerende start på året.

– Vi verver mest på å fortelle om kvinnehelse og forskning. Veldig mange får lyst til å støtte oss når de får vite hvilken rolle N.K.S. har når det kommer til forskning på kvinnehelse, sier den engasjerte lederen.

Lokale møteplasser

Namsskogan Sanitetsforening ble etablert i 1912 og siden den gangen har foreningen vært en svært viktig forening for bygda med 900 innbyggere.

Namsskogan Sanitetsforening er en aktiv lokalforening med mange aktiviteter som kommer hele bygda til nytte. Lokalforeningen skaper møteplasser.

– Vi har trim for småbarnsmødre. Det er en sosial møteplass for unge mødre hvor de kan ha med barn. Vi samarbeider godt med helsestasjonen også. På årets første småbarnstreff skal vi ha om førstehjelp for baby, forteller Vatshaug.

I tillegg har lokalforeningen strikkekafe med deltakere i aldersspennet under 30 år til over 60 år.

For barn, eldre og minoritetskvinner

Foreningen skaper møteplass på tvers av alder. Medlemmer i lokalforeningen tar også eldre som bor på sykehjem på tur og arrangerer seniortreff for eldre, i tillegg til skolefrokoster for barn og unge.

– En dag tok vi de eldre som bor på sykehjem på tur, og denne gangen gikk turen til en pub. De hadde pyntet seg og koste seg fryktelig mye. De drakk alkoholfritt øl og vin, men mange var «rusa» på livet. Fantastisk opplevelse, sier Ann Kristin Vatshaug.

Foreningen planlegger å starte Språkkafe for nye fremtidige sanitetskvinner. Bygda har mottatt en del flyktninger de siste årene, og Sanitetsforeningen satte i gang en strikkedugnad for å ønske dem velkommen. Før jul hadde de informasjonsmøte for minoritetskvinner om N.K.S. på tegnspråk, arabisk, engelsk og fransk.