En gruppe sanitetsdamer fra Sandnes sanitetsforening.

Sandnes sanitetsforening har fått hele 87 nye medlemmer i 2017. – Ingen vi kjenner slipper unna, ler leder Bente Sørbø.

–  Det er mange som opplever foreningen som åpen og positivt og medlemmer trives på møtene, og ryktet går på den måten, sier leder i foreningen Bente Sørbø og presiserer at Sanitetskvinnene har et veldig positiv rykte i Sandnes.  

–  Vi har et positivt og imøtekommende styre. Alle blir hørt og dermed får flere lyst til å være med, sier hun.  

Tar kampen mot skjønnhetstyranniet

På medlemsmøter har foreningen ofte interessante og aktuelle foredragsholdere innenfor våre satsingsområder. Sandnes sanitetsforening er blant annet opptatt av skjønnhetstyranniet.

– Det hersker et kropps- og prestasjonspress mot unge jenter som vi vet fører til at flere lever med en følelse av at de ikke passer inn. I sine egne øyne faller de utenfor idealene som skapes gjennom forvirrende reklame, på sosiale medier, i magasiner, på TV og via andre kanaler. Jenter og kvinner har mange roller å fylle. Kriteriene for følelsen av å være vellykket rimer ikke med virkeligheten, påpeker Sørbø.

I Sanitetens uke arrangerte de et åpent møte med forfatter Marta Breen som snakket om «Kampen om kvinnekroppen». De engasjerte sanitetskvinnene vil også utfordre politikerne i kommunen til å forby retusjert reklame på steder kommunen rår over.

Mer enn fastelavnsris

– Vi har mange medlemmer som snakker oss frem og på den måten får vi mange nye medlemmer, sier foreningsleder Bente Sørbø.

– Vi profilerer oss rimelig bra og vi er på god fot med lokalavisen sier Bente.

Sanitetskvinnene i Sandnes mener alvor når de sier at de jobber med å profilere seg i byen. De er synlige i bybildet ved å være tilgjengelig ved alle anledninger. Blant annet deler de ut røde knapper 25.november som er den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner. De selger maiblomst og forteller om satsingsområdene til N.K.S. På den måten blir folk kjent med hva sanitetskvinnene jobber med.

– Vi vil vise at sanitetskvinnene også er mer enn fastelavnsris og strikking sier Bente.

Foreningsleder sier også de spør alle de kjenner om de vil være med i foreningen. De verver når de har arrangementer, møter eller står på stand i byen.

– Ingen vi kjenner slipper unna sier Bente og ler.