Arne og Carlos, strikkeduo, holder foredrag til Nes sanitetsforening.

Storververne i Nes sanitetsforening inviterte alle sanitetskvinner i Nes kommune til storfint besøk av den verdenskjente strikkeduoen Arne og Carlos. Stemningen var upåklagelig blant de nærmere 70 Sanitetskvinnene som deltok.

Tirsdag 5. september holdt strikkeduoen inspirasjonsforedrag i Nes.

– Det var veldig gøy å få besøk av Arne og Carlos. Jeg er fornøyd og det virker som folk er fornøyde. Foredraget fikk veldig mye positiv tilbakemelding, sier Reidun V. Jensen i Nes Sanitetsforening.

Anledningen for besøket var at Nes sanitetsforening i februar var den foreningen hadde vervet mest i løpet av måneden. Førstepremien var nemlig en kveld med Arne og Carlos.

Doblet medlemstall i februar

– I februar solgte vi i Nes sanitetsforening fastelavnsris og vervet nye medlemmer samtidig. Med salg av fastelavnsris spurte vi folk om de kunne tenke seg å bli medlem. Bare ved å spørre doblet vi antall medlemmer i foreningen, påpeker Reidun V. Jensen i Nes Sanitetsforening.

Vervepremien var et inspirasjonsforedrag med Arne og Carlos. Foreningen inviterte alle de åtte foreningene i Nes kommune til å delta.

– Arne og Carlos var veldig inspirerende, legger Reidun til.

Tradisjonelt design i ny drakt

Designerduoen Arne og Carlos er kjent for sine moderne elementer kombinert med tradisjonell design. Historien til verdenskjente strikkeguruene startet i 1999, da designlærer Arne møtte statsviter Carlos i Oslo. De valgte å etablere seg og bedriften i en nedslitt gammel jernbanestasjon i Valdres. Der begynte de med design av klær.

– Vi vil skape nytt design ved å se tilbake på historien, fortalte Carlos.

Etter hvert vendte de seg mot norske strikketradisjoner. Dette ble suksess over hele verden.

Imponerer med restegarn

Arne og Carlos har klart å skape et fantastisk hageparadis 682 meter over havet i Valdres. Her henter duoen mye inspirasjon av blomster, insekter, dyr og natur.

Sanitetskvinnene i Nes var veldig imponert over et restegarnprosjekter som duoen har. For å ikke kaste rester av garn, hekler og strikker de pledd av restene, og fargekoordinasjon er ikke nødvendig. Nok en gang har dette ført til en internasjonal suksess.

Nærmere 70 inspirerte sanitetskvinner avsluttet kvelden med Arne og Carlos med kringle, kaffe og selvfølgelig loddsalg.

Strikkeinspirasjon i Nes sanitetsforening

Stemningen var upåklagelig blant de nærmere 70 sanitetskvinnene som deltok.