En sanitetskvinne leser for fire små barn.

– Barna er veldig begeistret for at vi kommer og leser for dem. De krabber opp i fanget, og spør oss om vi kommer igjen, forteller Sanitetskvinnene i Framnes sanitetsforening som nylig startet med Lesevenn.

Hver onsdag leser to sanitetskvinner fra Framnes sanitetsforening høyt for barna på skolefritidsordningen (SFO) på Framnes barneskole i Sandefjord.

– Det er seks til åtte frivillige i Framnes sanitetsforening som er Lesevenner. Vi roterer på hvem som skal lese hver uke. Det er to lesevenner som møter opp på skolen på onsdagene, en leser for barna i 1. og 2. klasse mens den andre leser for barna i 3. og 4. klasse, sier leder i Framnes sanitetsforening Hanne Solem.

Foreningen startet med Lesevenn etter sommerferien og har så langt hatt lesestunder på SFO tre ganger.

Godt mottatt

– Det var veldig enkelt å komme i gang, det var bare å spørre skolen om de var interessert og det ble godt mottatt, fortsetter Solem.

Framnes sanitetsforening tok kontakt med skolen før sommeren for å høre om de ville ta imot Lesevenner på SFO. Skolen var interessert i forslaget, etter et planleggingsmøte og informasjon til alle foreldre etter sommerferien var Lesevennene i gang.

– I første omgang har vi dette som en prøveordning frem til jul. Blir det en suksess fortsetter vi med håp om at det blir et langtidsprosjekt, påpeker Solem.

Så langt har Lesevenn blitt godt mottatt av både store og små. Barna på SFO krabber opp i fanget under lesestunden og for skolen er sanitetskvinnene et kjærkomment tilskudd.

– Det har gått så bra at skolen har spurt oss i foreningen om noen kan komme for å lære 4. klassingene å strikke. Det har vi selvfølgelig sagt ja til, smiler Hanne Solem i Framnes sanitetsforening.

Lesevenn er en av flere faste aktiviteter Framnes sanitetsforening har startet med. Foreningen går også på Kløvertur og serverer havregrøt til frokost på Varden ungdomsskolen hver torsdag.