Soknedal sanitetsforening på topptur.

21 spreke damer, menn og barn tok sin første Kløvertur i regi av Soknedal sanitetsforening tirsdag 5. september. Nå er de en av nærmere 100 lokale sanitetsforeninger som går jevnlige turer sammen.

– Vi er veldig fornøyde med oppmøtet, og gleder oss allerede til neste tur, sier Mia Christine Jacobsen Fossum, leder i Soknedal sanitetsforening.

Denne uken er det friluftslivets uke, og da passer det ekstra godt at flere foreninger gjorde som Soknedal sanitetsforening, og startet opp med Kløvertur denne uken.

– Nærmere 100 sanitetsforeninger er i gang med Kløvertur, og det er turer over hele landet. Det er stor variasjon, i Svolvær går de en ukentlig formiddagstur med beboere på omsorgssenteret, i Egersund er barselgrupper og besteforeldre på Kløvertur, og i Langfjordbotn i Finnmark er det scootertur, sier seniorrådgiver May Britt Buhaug.

Kløvertur er et lavterskeltilbud i regi av sanitetskvinnene, men alle kan være med. Det skal være enkelt å komme seg ut og få en utendørsopplevelse og være sammen med andre. Når vi nå går mot kaldere og mørkere dager er det ekstra godt å ha et påskudd til å komme seg ut.

– Alle vet at det er viktig å være i aktivitet, men de fleste av oss kjenner vel på at det er lettere når man er sammen med andre og når turen har et mål. Derfor er Kløvertur viktig både sosialt og for å få rørt på seg, og det er viktigere jo eldre man er. Litt er bedre enn ingenting, påpeker Buhaug.