Finn Schjøll viser sanitetskvinner en blomsteroppsats.

– Det er bare deilig å kunne være førstepremien i en konkurranse, sa Finn Schjøll, som mandag var i godt selskap – sammen med 100 sanitetskvinner i Nes kommune i Akershus.

Vertskap var Opaker Sanitetsforening som i april var den foreningen som hadde vervet mest i løpet av måneden. Førstepremien var en kveld med nettopp «alles» Finn Schjøll.

Ved å tørre å spørre har de doblet antall medlemmer i foreningen.

– Vi hørte rykter om at Nes sanitetsforening var blitt flinke til å verve, og det vekket konkurranseinstinktet, sier Eli Larsen, leder i Opaker sanitetsforening.

Ny rekord

Foreningen ønsket ikke å holde premien for seg selv, men inviterte hele bygda til åpent møte, og hadde alliert seg med det lokale fotballaget for å få låne et hus som var stort nok til alle som ville komme.

– Vi dekket på til om lag 100 mennesker, og så stort er ikke Sanitetshuset vårt, ler Larsen.

Det ble satt flere rekorder på møtet. I tillegg til fullt hus, nådde åresalget nye høyder og det kom inn totalt 16 050 kroner. I kontanter og på Vipps. Det hører med til historien av Finn Schjøll mente at loddene den kvelden måtte kosten 50 kroner.

Han hadde med seg de vakreste roser, georginer, blomster fra egen hage og litt strå, gule blader og bringebærkvister, som ble tryllet om til de vakreste oppsatser og dekorasjoner, og ble med i trekningen i kveldens åresalg.

Schjøll delte også ut gode råd til de som spurte, og fikk opprettet egen Instagram-konto for foreningen.

– Dere lever i 2017. Sånn er det bare, formanet han.

Vervepremie ga fullt hus

Førstepremien Finn trakk fullt hus i Nes.

Vellykket kveld

Siden den ubeskjedne mannen fra Horten elsker Sanitetskvinnene, nøyde han seg ikke bare med blomsterbinding. Han gjorde kvelden til en fest, og delte sin livshistorie – godt krydret med humor og skjeve glimt.

Han berømmet også Sanitetskvinnene for at de hadde pyntet og dekket så pene bord.

– Dette var en veldig vellykket kveld, og folk har kost seg og ledd, konkluderte et samlet styre i Opaker sanitetsforening, da kvelden var over og førstepremien hadde reist for denne gang.

Vervepremie ga fullt hus

Opaker sanitetsforening.