Vrådal sanitetsforening har vervestand.

I den lille bygda Vrådal i Telemark vervet Sanitetskvinnene elleve nye medlemmer på bygdedagen Vrådalsdagen. Vrådal sanitetsforening legger vekt på lokale aktiviteter og har totalt fått 13 nye medlemmer i juli.

– Jeg er oppvokst med saniteten gjennom mor og tante som er sanitetskvinner og ble selv sanitetskvinne i begynnelsen av 2016, sier leder i Vrådal sanitetsforening Nina Krossli.

Da hun ble medlem fikk hun med seg noen venninner og sammen ville de gjøre sanitetsarbeid på sin måte.

Nye medlemmer på Vrådalsdagen

Lørdag 8. juli var det Vrådalsdagen 2017. Da hadde foreningen bestemt seg for å ha stand og verve nye medlemmer. 

– Vi pakket goodiebags med flotte gaver som nye medlemmer fikk. Vrådal er en liten bygd med ca. 400 innbyggere, vi trodde vi skulle få tre til fire nye medlemmer, sier Krossli.

– Jammen fikk vi en overraskelse når vi fikk hele elleve nye medlemmer kun den lørdag, fortsetter hun.

Sanitetskvinnene i Vrådal legger vekt på at de som bli medlem ikke nødvendigvis trenger å være aktive i lokalforeningen, men at de uansett er en viktig støtte til foreningens arbeid. De nye medlemmene er unge og eldre, menn og kvinner.

Kløvertur, skolelunsj og Dig In

Vrådal sanitetsforening har satt i gang flere aktiviteter og legger vekt på at de ikke skal være for krevende.

– I februar arrangerte vi ettermiddagskafe som nesten ble til en bygdefest. Vi fikk noen frivillige til å spille trekkspill, arrangerte en konkurranse og quiz og serverte mat. Kafeen var åpen for alle og hele 90 personer var innom, forteller foreningsleder Krossli.

I foreningen utfyller styremedlemmene hverandre. De eldre har for eksempel ukentlig kløvertur.

– Som foreningsleder prøver jeg å forene det tradisjonelle med nye aktiviteter som vi kan gjøre for lokalmiljøet vårt. For eksempel har vi i mange år hatt en tradisjon for å ha skolefrokost. I år før påske arrangerte vi påskelunsj for skoleelever.

Noen elever i Vrådal skal flytte på hybel til høsten. Dermed har Vrådal sanitetsforening bestemt seg for å gjennomføre Dig In i august for disse elevene. Elevene skal blant annet lære om kosthold og økonomi.

Sanitetskvinnene skal også holde førstehjelpskurs i Vrådal i oktober.

Vi gratulerer Vrådal sanitetsforening i Telemark med fantastisk verveinnsats i juli!