Reklame for Arendalsuka 2017

Norske Kvinners Sanitetsforening arrangerer to debatter under Arendalsuka: Debatt om vold mot kvinner og Dødspen – hvem har ansvar?

Arendalsuka går av stabelen 14.-19. august og er en nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

– Alle beslutningstakerne i Norge er samlet i Arendal denne uken. Som Norges største og viktigste kvinneorganisasjon er det viktig at vi er tilstede og viser hvem vi er, hva vi mener og synliggjøre de viktige sakene vi arbeider for, sier politisk rådgiver Mette Hanekamhaug.

Tirsdag 15. august arrangerer Sanitetskvinnene to debatter, en om vold mot kvinner og en om det stadig økende kroppspresset.

Vold mot kvinner

Norske Kvinners Sanitetsforening inviterer til debatt med sentrale statsråder og stortingspolitikere, der tema er vold mot kvinner. Tidligere NRK-profil Erik Wold vil lede debatten. Nye tall om vold og voldtekt vil bli presentert. 

– Til tross for at vold og overgrep er noe alle politikere vil bekjempe, taper det ofte kampen om budsjettmidler og oppmerksomhet. I Arendal samler vi sentrale politikere for å høre hva de konkret vil gjøre for å bekjempe vold mot kvinner de neste fire årene, sier voldsrådgiver Ida Hansen.

I panelet finner vi blant andre statsråd Solveig Horne, nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm og byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen.

Frokostmøte 15. august kl. 08.30 til 10.00 på Thon Hotel Arendal.

Dødspen – hvem har ansvar?

Norge er verdens beste land å bo i. Likevel har vi et samfunn hvor et stadig større kroppsfokus gir unge kvinner og menn store problemer. Rundt 3 prosent av befolkningen sliter med overspising, mens anoreksi er den mest dødelige psykiske lidelsen vi har.  

– Vi ser at en stadig større del av befolkningen, unge som voksne, kvinner som menn, sliter med et problematisk forhold til kropp, mat og vekt. Kroppshysteriet øker og trenden ser ikke ut til å endre seg. Vi ønsker å sette søkelyset på hvem som har og bør ta ansvar for å snu trenden, sier Mette Hanekamhaug

Debatten ønsker å belyse hva som kan gjøres og hvem som har ansvaret for at det skjer noe. Er det mediene, politikerne, behandlere eller vi som enkeltmennesker som har ansvaret? Hvor går grensen mellom ytringsfrihet og ansvar?

N.K.S. inviterer til debatt om hvordan fagpersoner, media, politikere og vi som enkeltmennesker kan motvirke denne dødelige trenden. Hvem har ansvaret for å skape en motvekt til dagens trend, og hvilket ansvar har vi selv for å unngå å bli påvirket?

Med i panelet er Norges mest anerkjente psykiater innenfor spiseforstyrrelser Finn Skårderud, ansvarlig redaktør for Nettavisen Gunnar Stavrum, rådgiver i spiseforstyrrelsesforeningen Anette Stulen, «Hollywoodtreneren» Cornelis Elander og Stortingspolitiker Heidi Nordby Lunde.

Debatt 15. august kl. 14.30-16.00 på No. 9 Kaffe & Platebar