Prinsesse Astrid Fru Ferner med leder og generalsekretær i NKS, en dame til står ved siden av.

Prinsesse Astrid, fru Ferner er tildelt Norske Kvinners Sanitetsforenings høyeste utmerkelse, Æresmerke, som en anerkjennelse for den innsatsen Prinsessen har gjort for organisasjonen gjennom 63 år.

Prinsessen har vært Norske Kvinners Sanitetsforening høye beskytter siden 1954, da hun overtok vervet etter sin avdøde mor, Kronprinsesse Märtha. Organisasjonens første høye beskytter var Dronning Maud fra 1906.  

Lokalforeninger over hele landet har fått besøk av beskytterinnen Prinsesse Astrid på jubileer, åpning av nybygg og andre arrangement.

– Sanitetskvinnene har en viktig arv å formidle videre til nye generasjoner. Vi ser det ingen andre ser eller vil se, og vi gjør noe med det. Prinsesse Astrid har vært vår beskytterinne i 63 år, en trygg og stolt ambassadør for organisasjonens arbeid, sier organisasjonsleder Ellen-Sofie Egeland.

Det vil med dette være 34 innehavere av Sanitetskvinnens Æresmerke derav mange forskere og sanitetskvinner som har utført en fremdragende innsats for kvinners helse og livsvilkår.

Tildelingen fant sted under organisasjonens Landsstyremiddag på Leangkollen Quality Hotell onsdag 14. juni.