Nidaros Domers (Amerikansk fotballag i Trondheim) er klar til å løpe, men flere hundre tilskuere, NKS-flagg i bakgrunnen.

For andre året på rad er Trondhjem Sanitetsforening hovedsponsor for Jentebølgen i byen. Kulturminister Linda Hofstad Helland hyllet mangfoldet, da hun åpnet Jentebølgen 2017.

Før startskuddet gikk, holdt leder av Trondhjem Sanitetsforening, Hilde Gade, en flott appell til publikum og deltakere.

– God kvinnehelse er også god folkehelse, sa Gade.

Hun sammenlignet frivillig arbeid med renters rente.

– Hvis jeg hjelper to mennesker til å få det bedre, og de igjen hjelper to hver, er det mange som gjør en forskjell. Det nytter å hjelpe. Fordi Sanitetskvinnene har mange oppgaver i samfunnet, så trenger vi flere medlemmer. Bli med på laget, oppfordret hun.

Hilde Gade ga også innblikk i N.K.S. sin historie.

– Sanitetskvinnene har alltid jobbet i rommet mellom enkeltmenneske, grupper av mennesker og det offentlige, understreket hun.

Kastet glans over Jentebølgen

God kvinnehelse er god folkehelse, sa leder i Trondhjem sanitetsforening, Hilde Gade. 

Jentefest

Over 2 000 kvinner i aldre og nasjonaliteter stilte på startstreken, med langrennsløper Eldar Rønning som hare.

Hele 40 Sanitetskvinner stilte til start, blant annet fra Charlottenlund Sanitetsforening, og ikke minst Sesam-gruppa til Trondhjem Sanitetsforening. Å delta i Jentebølgen var en del av deres sommeravslutning.

Med en løype som går historisk grunn, og med vakre Nidelven, er det fem kilometer lange løpet, både hyggelig og sosialt. En har nok å snakke om.

– Jeg har tatt med meg både litt mat og drikke, sa Ayshe fra Iran.

Rundt 20 medlemmer av Sesamgruppa stilte til start, og gjennomførte med fin stil.

Kastet glans over Jentebølgen

Åpnet jentebølgen: Kulturminister Linda Hofstad Helland hyllet mangfoldet.