Sanitetskvinne viser frem sokkene sine til fem mødre og deres nyfødte.

Babyene i Røyken kommune fryser ikke på bena, det har Sanitetskvinnene i Slemmestad sanitetsforening sørget for.

– Vi har strikket ullsokker til nyfødte babyer siden 2013. Så langt er det blitt 1344 par ullsokker, sier Berit Janjak i Slemmestad sanitetsforening.

Med jevne mellomrom er hun og leverer sirlig hjemmestrikkede sokker til kommunens nyfødte nurk.

Til alle nyfødte

Sokkene leveres ut på helsestasjonen, og disse blir med i veska når helsesøster drar på hjemmebesøk hos familier med to uker gamle babyer. Resultatet er at alle nyfødte røykenbøringer får på seg sokker fra Slemmestad sanitetsforening.

– Ideen om å strikke babysokker kom under et møte foreningen i 2012. Vi fikk besøk av en helsesøster, som lanserte ideen om å strikke babysokker. Jeg tenkte at det var en god idé og tok det opp på et medlemsmøte. Det viste seg å være stor interesse blant medlemmene for å gjøre dette. Og vi har ikke tenkt til å gi oss, sier Berit Janjak.

Babysokker landet rundt

Å sørge for varmt og strikket tøy er det lange tradisjoner for blant Sanitetskvinnene, det er ikke bare basarer og tombolaene som har hatt gleden av å få levert eksklusivt håndarbeid.

I Svolvær strikkes det og lages velkomstpakker med babyklær til førstefødte av kvinner med minoritetsbakgrunn i Vågan, og gir en god velkomst til lokalsamfunnet. og Nittedal sanitetsforening gjør som Slemmestad. Detter er bare noen av de mange foreningene som sørger for en varm velkomst til våre nye verdensborgere.