7 damer fra Grov sanitetsforening står foran en gryte lapskaus.

Med midler fra ExtraExpress skal ti lokale sanitetsforeninger sette i gang prosjekter som gir mye god frivillighet og helsefremmende aktiviteter for barn, voksne og eldre.

– Prosjektene dekker hele livsløpet fra barn til eldre og har en sterk folkehelseprofil, sier seniorrådgiver Elisabeth T. Swärd.

Tirsdag 16. mai ble vårens tildeling fra ExtraStiftelsens ExtraExpress klar. Norske Kvinners Sanitetsforening søkte midler til 23 prosjekter og fikk tildelt ti. Det gir gode aktiviteter i sanitetsforeninger fra Troms i nord til Vestfold i sør.  

Sunn frokost og sykkelkurs

Fem av prosjektene er rettet mot innvandrere og flyktninger. Grov sanitetsforening i Troms vil lære enslige mindreårige asylsøkere på mottak å ta sunne valg for frokost og matpakke, Sanitetskvinnene vil være sammen med guttene under frokosten for å hjelpe de å få gode rutiner og hjelpe til med innkjøp. Narvik Unge Sanitet vil bidra med ulltøy til flyktningbarn.

Tre sanitetsforeninger har fått midler til integreringsaktiviteter for minoritetskvinner. Klinga sanitetsforening skal ha nettverksbygging for minoritetskvinner, Stjørdal Nye Sanitetsforening skal ha sykkelkurs og Nesbyen Sanitetsforening har prosjektet «Verdensmat på norsk».

Ut på tur

Framnes sanitetsforening i Vestfold og en forening i Oppland har fått midler til den nye basisaktiviteten Kløvertur. Aktiviteten bidrar til bedre helse og økt trivsel ved at foreningene arrangerer tur eller annen fysisk aktivitet jevnlig og i fellesskap med andre. Brønnøysund sanitetsforening sørger også for å få flere med ut når de nå har fått midler til prosjektet «Gapahuk klubben».

På Gullhaug bo- og behandlingshjem skal Eiksmarka sanitetsforening ferdigstille et sanserom for eldre, mens Bygdøy sanitetsforening skal starte et prosjekt hvor de lager og serverer søndagsmiddag til eldre for å motvirke ensomhet.

Unik mulighet med ExtraExspress

ExtraExpress er en ordning for ExtraStiftelsens 32 medlemsorganisasjoner, og gir støtte til mindre prosjekter i størrelsesorden 5.000-30.000 kroner.

– ExtraExpress er en unik mulighet til å søke midler for lokalforeningene. Her kan dere søke midler til konkrete tiltak og aktiviteter som gjennomføres med frivillig innsats, oppfordrer seniorrådgiver Elisabeth T. Swärd.

Vi gratulerer alle de ti foreningene som fikk midler i denne omgangen. 15. september er det en ny mulighet for å søke midler via ExtraExpress. Les mer om ExtraExpress her.