Christine Koht underholder på scenen under kvinnehelsedagen 2017

Tusen takk til alle de 1400 kvinnene som gjorde Kvinnehelsedagen 2017 til en fest!

For syvende året på rad arrangerte Sanitetskvinnene en gratis dag for alle kvinner lørdag 25. mars. Med 1400 besøkende satte vi i år publikumsrekord. En fullsatt sal fikk en dag med latter, klemmer og flere tankevekkere.

– Takk for den store innsatsen som Sanitetskvinnene gjør. Tusen takk for at jeg fikk komme hit på Kvinnehelsedagen. Dagens tema er kvinner som har satset utenfor komfortsonen. Mange mennesker gjør det hver dag og nå har Sanitetskvinnene gått foran i tiår etter tiår, sa statsminister Erna Solberg som åpnet dagen.

Latter og raushet på Kvinnehelsedagen

Statsminister Erna Solberg på Kvinnehelsedagen.

Årets tema var modige kvinner som har våget å satse utenfor komfortsonen, og kvinner som har turt å bruke stemmen – høyt. Vi ble kjent med spennende damer som har turt å bryte opp, ta et nytt valg eller snakke det etablerte midt imot.

– Det er veldig viktig å huske at når vi skryter av vårt velferdssamfunn, er det nesten ikke et tilbud i Norge som begynt med staten. Frivillige har fylt et hull og så har det offentlige overtatt. Sanitetskvinnenes historie er full av slike eksempler. N.K.S. har en rik og stolt historie siden etableringen i 1896. Temaene i dag viser at dere også ser nye behov, fortsatte statsministeren.

Latter og raushet på Kvinnehelsedagen


- Gi hverandre en klem, sa Christine Koht og oppfordret til mer raushet.

Med fargerike og lattermilde innslag loset konferansier Christine Koht over tusen kvinner gjennom dagen. Vi fikk høre Mari Boine i samtale med Finn Skårderud, Nancy Herz, en av de skamløse arabiske jentene, og forfatter Åsne Seierstad fortelle fra sin siste bok ”To søstre”.

Vi ble også kjent med Bianca Simonsen som tok noen tøffe valg etter at mannen hennes tok sitt eget liv og Anne Kveim Lie fortalte om pillen som revolusjonerte verden. Christel Alsos avsluttet dagen.

Latter og raushet på Kvinnehelsedagen

Mange lokale sanitetsforeninger hadde satt opp buss til Kvinnehelsedagen. Larvik sanitetsforening var 40 stykker, også mange av kvinnene i sesam-gruppa.

Latter og raushet på Kvinnehelsedagen
Tre glade damer som benyttet dagen til å bli medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.