Stian Blipp og Jan Thomas holder vinneren Kethe Engen inne i bokseringen.

Kethe Engen er forsker og kvinnelig europamester i jiu-jitsu. På Stian Blipp-show vant hun brytekamp og 90 900 til Norske Kvinners Sanitetsforenings arbeid mot vold mot kvinner.

Brytekampen ble sendt på premieren på Stian Blipp-show på TV2 torsdag 9. mars.

– Dette har jeg gledet meg veldig til. Denne våren skal vi, i samarbeid med Chess, dele ut 1 million kroner til veldedighet. I hvert program skal vi gjennomføre en utfordring som gir en stor sum med penger. Denne gangen har vi bestemt at i anledning Kvinnedagen, vil vi gi pengene til Norske Kvinners Sanitetsforening og deres arbeid med bekjempelse av vold mot kvinner, sa Stian Blipp før brytekampen.

Utfordringen Stian Blipp fikk var å slåss mot en jente som er europeisk mester i jiu-jitsu: Kethe Engen. Med seg på laget fikk han Jan Thomas. For hvert sekund de holdt ut i ringen med Engen gikk 300 kroner til N.K.S. Til sammen holdt de ut i 303 sekunder, og det ga 90 900 kr til Norske Kvinners Sanitetsforening.

– Tusen takk til Stian Blipp-show for midler til Sanitetskvinnenes arbeid. Pengene skal gå til vårt arbeid mot vold og overgrep i russetiden, der vi har en kampanje som fokuserer på aktivt gjensidig samtykke. Kun ja betyr ja. Sex skal skje på grunnlag av likeverdighet og samtykke, sier generalsekretær Grete Herlofson.

I tillegg til å drive med jiu-jitsu, er Kethe Engen stipendiat ved Norges Idrettshøgskole hvor hun er en del av prosjektet Sunn kroppsopplevelse. Prosjektet ser på forebygging av skjønnhetstyranniet og kroppsmisnøye gjennom en intervensjonsstudie. Engen har fått støtte til doktorgradsløpet av Norske Kvinners Sanitetsforening via ExtraStiftelsen, og hovedveileder er Jorunn Sundgot-Borgen.

Sanitetskvinnene var til stede for å motta pengene. Her representert ved Elisabeth T. Swärd og Kristina Nomme i gensere fra kampanjen «Ja betyr ja».

Forsker vant 90 900 til N.K.S. i brytekamp