Mannge kvinner og menn demonstrerer med Rød knapp-kampanjen og holder et stort banner med en rød knapp på, og "Stopp vold mot kvinner".

Mandag 27. februar ble rød knapp nr. 375 001 delt ut til reisende ved Nationaltheatret stasjon i Oslo.

Fra før er det delt ut 375 000 røde knapper i kampanjen Stopp vold mot kvinner. Bak kampanjen står Islamsk Råd, Den Norske Kirke, JURK – juridisk rådgivning for kvinner, Virke, Krisesentersekretariatet, Reform - Ressurssenter for menn og Norske Kvinners Sanitetsforening for å bekjempe det som er en av vår tids store folkehelseutfordringer.

– 40 år etter at Norges første krisesenter ble åpnet, bor fremdeles 2000 kvinner årlig på et krisesenter. 1 av 10 norske kvinner blir voldtatt i løpet av livet og 8 prosent av alle kvinner lever i partnerskap preget av grov vold. Alt dette i verdens mest likestilte land. Alle som bærer den røde knappen viser sin støtte i kampen mot vold mot kvinner, og vi har blitt veldig, veldig mange, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Knapp 375 001 er delt ut

Delte ut røde knapper: Ida Hansen, rådgiver vold i N.K.S. og Toril Gulbrandsen, fylkesleder N.K.S. Oslo.

Rød knapp-kampanjen Stopp vold mot kvinner er den største folkeaksjonen i sitt slag. De fire hullene symboliserer fire områder de tilsluttede organisasjonene krever at det settes inn ressurser: Rettigheter, hjelpetilbud, forebygging og forskning.

Les mer om rød knapp-kampanjen Stopp vold mot kvinner her.