(fotokred: Ingunn Selvik Halvorsen) Deler av den glade dugnadsgjengen i Fusa: fra venstre Veronica Lønøy, Oddbjørn Halvorsen (eier av Spar Fusa) og Annbjørg Laupsa

Andelen barn som vokser opp i fattige familier øker i Norge. Jula kan være ekstra vond, og mange kan oppleve at det er utfordrende å få endene til å møtes. Sanitetskvinnene er Norges største kvinneorganisasjon, og frivillige i våre lokallag bretter opp ermene og pakker Orkla-nett med matvarer og hygieneartikler over hele Norge.

Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge Elisabeth Aandstad Ekheim sier: «Jeg er så glad for at vi i Orkla ASA får være med å bidra med matvarer og produkter gjennom samarbeidet vi har med Norske Kvinners Sanitetsforening. De gjør en helt fantastisk jobb! Så langt har vi delt ut nærmere 17 000 nett med matvarer, rengjørings- og hygieneprodukter til de som trenger det aller mest». 

En av de mange frivillige lag som har pakket varer er Fusa Sanitetsforening. De er glade for å kunne spre litt glede og hjelp til jul.

 «Fusa sanitetsforening har som eit av måla sine å bidra til gode lokalmiljø. Matnetta er eit tiltak for å spreia litt glede og hjelp til jul» sier Annbjørg Laupsa i Fusa Sanitetsforening. Hun sier at Sanitetskvinnene i Fusa er glade for samarbeid med  Orkla, Frivilligsentralen og Spar, så de sammen kan bidra med matnett. «Mange har fått det meir krevjande etter pandemien, og no når fleire ting er blitt så dyrt, er det mange som treng å bli sett og få ei handstrekning til jul» sier Annbjørg.