God jul!

Julen er spesielt vanskelig for mange barn og deres familier i år. Vi opplever en voldsom etterspørsel etter hjelp og bidrag. Siden 2016 har Sanitetskvinnene samlet inn penger for at barn i sårbare familier også skal kunne glede seg til jul, i et julegavefond.

Vi mottar søknader gjennom fagpersoner som barnevern, sosiallærere, barn- og familieteam i kommunene, NAV og sykehuspersonell.   Nå er utlevering i gang over hele landet.  

«Pengene vi samler inn går til mat, klær og pakker. Noen får støtte til å reise med tog til mormor i julen. Mange barn bor hjemme, men og noen i fosterhjem eller på institusjon» sier Cecilia Skavlan, fagrådgiver for barn og unge.    

En av de som har fått innvilget søknaden er en liten familie på to. Mor er aleneforsørger og student, og har ingen støtte fra familie eller venner. Sønnen er ni år, han vokser fort og trenger nye klær. Nå er det snart julekonsert på kulturskolen og gutten skal spille trommer. Da er det viktig å føle seg fin, så nye klær gjør susen. Til jul ønsker han seg en fotball og fotballsko. Med innvilget søknad blir pakken under treet rund i år.   

Denne gutten og hans mamma er en av de heldige som får tilslag på søknaden, et lite lyspunkt i en økonomisk stram tid.    

Din støtte kan gjøre en forskjell:   

Spleis.no/juleglede   

Vipps til til 694644 merk Julegavefondet   

Bankkonto til 1506 13 49267 merk Julegavefondet   

   

For bedrifter, ta kontakt med Christina Johnsen tlf. 917 20 230    

Christina.johnsen@sanitetskvinnene.no