Min dag i dag er et tilbud til barn mellom 3 og 18 år som har det vanskelig over tid. Det finnes ulike grunner til hvorfor barn har det vanskelig, og Sanitetskvinnene ønsker å gi barna gode opplevelser som kan gjøre de tunge dagene lettere.

Dagen som gjør en forskjell

Det er ikke nødvendigvis de store hendelsene som skal til for å oppfylle drømmer. Å feire fødselsdag, å bli med på en konsert, eller å reise til Hunderfossen kan være den opplevelsen som gjør en forskjell for barna.

Siden oppstarten i 2005 har over tusen barn fått små og store opplevelser gjennom Min dag i dag – opplevelser de ellers kanskje ikke ville ha fått.
 

Over hele landet

Barn som får store dager rekrutteres gjennom institusjoner som arbeider med barn. Vi har kontakt med sykehuspersonell, helsesøstre, sosiallærere og barnevernspedagoger som hjelper oss å finne barna. Dette er for å sikre at det er barnets eget ønske som blir oppfylt, at opplevelsen er tilpasset barnets situasjon og – ikke minst – for å ivareta taushetsplikten. Henvendelser fra privatpersoner tas av samme grunn ikke i betraktning.

Store dager arrangeres over hele landet i samarbeid med lokale sanitetskvinner og lokale fagfolk. Store dager kan arrangeres lokalt og/eller i samarbeid med fagansvarlig i Norske Kvinners Sanitetsforeningens sekretariat.
 

Eksempel på store dager

Flere barn har fått oppleve sin drømmedag siden 2005. Det har blitt arrangert møte med barnas idoler, slik som fotballspillere fra Vålerenga I.F. og møte med «På tur med»-Dag Otto Lauritsen og Kristian Ødegaard. En ønsket å få besøk av en besøkshund på sykehuset, og en annen fikk omvisning på Gardermoen på grunn av sin store interesse for fly.

Tilbakemelding fra vår kontaktperson på sykehuset i forbindelse med møtet mellom Dag Otto Lauritsen og barnet som ønsket å møte han:

– Har nettopp snakket med mor til jenta. Hun forteller at hennes datter hadde hatt en uforglemmelig dag med Dag Otto Lauritsen. Han hadde vært sammen med dem i flere timer i Dyreparken. Hun er sammen med en venninne invitert til Oslo for å være publikum til et av programmene til Dag Otto og Kristian Ødegård. Tusen takk for at dere var med på å gjøre denne dagen helt uforglemmelig for henne. Vi er så takknemlige for det flotte arbeidet dere gjør for barn som trenger en ekstra oppmuntring i hverdagen.
 

Ikke bare syke barn trenger å bli sett

Det er ikke bare syke barn som har behov av å bli sett. En helsesøster fortalte om en jente på 12 år som hadde det tøft både på skolen og hjemme. Hennes store interesse er Harry Potter, og nå finnes det faktisk en Galtvort skole i Norge. En leirskole hvor man kan komme på sommerleir og på nyttårsball. Dessverre fikk vi ikke til sommerleir, men nyttårsball fikk vi til. Alt ble tatt hånd om i forhold til påmelding, transport, utstyr og klær.

Som takk fikk vi følgende mail fra jenta:

Jeg vil gjerne sende en e-post personlig for å takke deg og din organisasjon så mye for å sende meg til Galtvortskolen. Det var, om jeg kan si det selv, den beste helgen i mitt liv. Det føltes ikke som et sånt teit "nerde arrangement", det føltes som om jeg faktisk gikk på Galtvort og den følelsen var ubeskrivelig fantastisk. Jeg kunne gå gjennom en gang uten å tenke noe særlig over det og så se speilbildet mitt i et vindu og tenke "wow... jeg er på Galtvort".

Det er det mest aksepterende stedet jeg noen gang har vært og jeg trengte ikke være redd for å være meg (bortsett fra når jeg var i rolle så klart, men du skjønner). Og når det var så langt unna hjemmet mitt tenkte jeg ikke engang over problemene mine som om jeg hadde latt dem bli igjen i huset mitt.

Jeg møtte så mange fantastiske folk der med samme interesser som meg og lagde noen vennskap som jeg tror kan vare ut livet. Det var så fantastisk at jeg allerede sparer til å dra på sommerleir og håper med hele mitt hjerte at jeg får rå til å dra.

Så tusen tusen tusen takk for å sende meg dit og gi meg den opplevelsen. Det er noe jeg alltid vil være ekstra takknemlig for <3

Ha en fantastisk dag, jeg ønsker deg alt godt i livet.
 


Ønsker du mer informasjon? 
Kontakt vår rådgiver for oppvekst, Cecilia Skavlan, på e-post: cecilia.skavlan@sanitetskvinnene.no, eller på telefon: 92 82 01 08