Image
Maiblomsten med blå bakgrunn

Kjøp maipynt med mening og støtt Sanitetskvinnenes arbeid for barn og unge.

Nå får du maiblomsten i samme stil som du husker den fra du selv var barn eller ungdom. Landet over selger Sanitetskvinnene maipynt med mening i retrostil.

Sanitetskvinnene har solgt maiblomsten siden 1909, og har skaffet over 200 millioner kroner til inntekt for folkehelsen. Inntektene går i dag til arbeid for barn og unge i landets 650 sanitetsforeninger.

Maiblomsten får du kjøpt som nål, krans, pin og bilblomst og selges lokalt av frivillige sanitetskvinner. 


Trygg voksenkontakt

Landet over sørger Sanitetskvinner for aktiviteter for barn som skolefrokoster, høytlesning og drømmedager for barn som har det vanskelig. Når du kjøper Maiblomsten støtter du dette arbeidet. Ikke alle barn har en mamma eller pappa som leser for dem hjemme. Som «Lesevenner» gir Sanitetskvinnene barn et avbrekk der de blir sett og tatt med inn i bøkenes verden. Tilbudet er knyttet opp mot barnehagen, skolefritidsordningen eller det lokale biblioteket. Høytlesning fra en sanitetskvinne gir trygg voksenkontakt, språktrening og kulturforståelse.


God ungdomstid

Det er bedre å bygge trygge ungdom enn å reparerer voksne. Sanitetskvinnene vil bidra til at unge jenter får et fristed fra press og forventninger. I sanitetskvinnenes «Sisterhood»-grupper får de trygghet til å være seg selv. Med «Dig In» hjelper Sanitetskvinnene ungdom som bor alene med å få gode matvaner, spise og lage næringsrike, rimelige middager alene eller sammen med andre.


Les mer om vårt arbeid for barn og unge her.