Her vil det komme fortløpende informasjon om hvordan lokal- og fylkesforeninger kan håndtere elektroniske møter, hvordan dette påvirker Sanitetskvinnene lokalt og nasjonalt, og hvordan Sanitetskvinnene sammen kan bistå kommunene i denne perioden med koronasmitte.

Under har vi samlet informasjon som kan være nyttig for lokalforeningene, fra gjennomføring av årsmøter til hvordan en kan tilby aktiviteter til de ulike målgruppene.

Trygg gjennomføring av aktiviteter – grunnleggende smittevernregler

Sentralstyret har anbefalt at så mange som mulig av lokalforeningene begynner med aktiviteter igjen, så lenge de følger de anbefalte smittevernreglene. På denne siden får du informasjon om de ulike smittevernreglene for alle våre ulike aktiviteter for eksempel Kløvertur, medlemsmøter, større arrangementer og mer. 

Kompensasjon for økonomisk tap som følge av Covid-19
Koronainformasjon til minoritetsspråklige
Samarbeid med ORKLA Norge
Samarbeid med REMA 1000
Koronakort til basisaktivitetene
Spør en om å støtte arbeidet til Sanitetskvinnene - verving
Mange vil bidra - hvordan håndtere frivillige?
Råd om hvordan arbeid i lokal- og fylkesforeninger bør gjennomføres
Hvordan kan frivillige organisasjoner bistå?
Hvordan bidrar Sanitetskvinnene?
Forsikring, taushet- og etikkerklæring for frivillig arbeid

 

En telefonsamtale i en vanskelig tid

I disse dager er vi oppfordret til å holde avstand, og det betyr at mange sitter alene uten å få besøk. Noen lokalforeninger har sagt at de kan være tilgjengelige på telefon for de som ønsker en prat. Andre er spurt av sin kommune om de kan hjelpe til med å ringe eldre hjemmeboende som ønsker å snakke med noen. Det å vise omsorg i dag, kan være å ringe en eldre aleneboende. Last ned tips til hvordan du kan starte med å ringe en eldre her.

Et besøk i en vanskelig tid

Mange beboere på sykehjem og andre institusjoner sitter alene uten å få besøk. Helsedirektoratet har laget en veileder til hvordan kommuner kan legge til rette for besøk i trygge rammer. Det er opp til den enkelte kommune hvordan de ønsker å gjøre det lokalt. Vi har samlet noen gode råd som kan gjøre det litt enklere. Rådene er utviklet i samarbeid med Omsorgsberedskapsgruppene i Asker og Trondheim. Les tips for oppstart av besøksverter her.

Aktivisering samtidig som en følger smittevernreglene

Det er viktig og godt for helsa å aktiviseres i hverdagen. Kløvertur er en fin og lavterskel måte å møte andre, men også for å gjøre noe godt for kroppen sin. Vi har laget en liten film med huskeregler og tips: 

 


Hvordan forebygge smitte?

Det aller viktigste alle kan gjøre for å hindre spredning av Korona-viruset er hyppig og riktig håndvask (de bildet under). Hvis du er forkjølet, så host eller nys fortrinnsvis i papir som deretter kastes, alternativt host eller nys i armkroken. Husk alltid å vaske hendene etterpå.

Om du har symptomer på sykdom, så ta kontakt med din fastlege med det samme, og hold deg hjemme til situasjonen er avklart. 113 er for akutt og alvorlig sykdom, så ring fastlegen din først, eventuelt legevakten 116117 – men ikke møt opp uten avtale. På helsenorge.no finner du oppdatert informasjon til befolkningen.

Informasjon om riktig håndvask som kan deles med sine sosiale nettverk (Facebook etc).
bruksanvisning håndvask
Riktig håndvask - bruk til å informere og forebygge smitte av bl.a. Covid-19/Koronavirus, influensa etc

Nyhetsbrev i forbindelse med koronavirus

Nyhetsbrev 15. mai (pdf)

Nyhetsbrev 8. mai (pdf)

Nyhetsbrev 30. april (pdf)

Nyhetsbrev 23. april (pdf)

Nyhetsbrev 17. april (pdf)

Nyhetsbrev 8. april (pdf)

Nyhetsbrev 3. april (pdf)

Nyhetsbrev 1. april (pdf)

Nyhetsbrev 27. mars (pdf)

Nyhetsbrev 25. mars

Nyhetsbrev 20. mars

Nyhetsbrev 11. mars

Nyhetsbrev 12. mars

Nyhetsbrev 18. mars