Her finner du informasjon om generelle smittervernsregler, kompensasjonsordninger, nyhetsbrev og arrangering av møter. 

En telefonsamtale i en vanskelig tid

I disse dager er vi oppfordret til å holde avstand, og det betyr at mange sitter alene uten å få besøk. Noen lokalforeninger har sagt at de kan være tilgjengelige på telefon for de som ønsker en prat. Andre er spurt av sin kommune om de kan hjelpe til med å ringe eldre hjemmeboende som ønsker å snakke med noen. Det å vise omsorg i dag, kan være å ringe en eldre aleneboende. Last ned tips til hvordan du kan starte med å ringe en eldre her.

Et besøk i en vanskelig tid

Mange beboere på sykehjem og andre institusjoner sitter alene uten å få besøk. Helsedirektoratet har laget en veileder til hvordan kommuner kan legge til rette for besøk i trygge rammer. Det er opp til den enkelte kommune hvordan de ønsker å gjøre det lokalt. Vi har samlet noen gode råd som kan gjøre det litt enklere. Rådene er utviklet i samarbeid med Omsorgsberedskapsgruppene i Asker og Trondheim. Les tips for oppstart av besøksverter her.


Hvordan forebygge smitte?

Det aller viktigste alle kan gjøre for å hindre spredning av Korona-viruset er hyppig og riktig håndvask (de bildet under). Hvis du er forkjølet, så host eller nys fortrinnsvis i papir som deretter kastes, alternativt host eller nys i armkroken. Husk alltid å vaske hendene etterpå.

Om du har symptomer på sykdom, så ta kontakt med din fastlege med det samme, og hold deg hjemme til situasjonen er avklart. 113 er for akutt og alvorlig sykdom, så ring fastlegen din først, eventuelt legevakten 116117 – men ikke møt opp uten avtale. På helsenorge.no finner du oppdatert informasjon til befolkningen.

Informasjon om riktig håndvask som kan deles med sine sosiale nettverk (Facebook etc).
bruksanvisning håndvask
Riktig håndvask - bruk til å informere og forebygge smitte av bl.a. Covid-19/Koronavirus, influensa etc

Spør en om å støtte arbeidet!

Sanitetskvinnene gjør så mye bra nå – spør en om å støtte arbeidet!

Det er til å bli imponert av, alt det flotte arbeidet Sanitetskvinner landet rundt bidrar med. Siden vi mister mange arenaer for medlemsrekruttering som stands og arrangementer, håper vi du blir med på en liten sms-dugnad for å få med flere støttemedlemmer. Sanitetskvinnene trenger mange medlemmer nå slik at det genereres inntekter til bl.a. arbeidet med omsorgsberedskap, der vi ikke mottar offentlig støtte.

Alle foreninger som har god økning i medlemstall, melder at det handler om å tørre å spørre! Så bli med i dugnaden og send en sms til en du tror kan tenke seg å bidra økonomisk. Dette kan eks. gjøres slik: (se bilde til høyre)

Det kan være lurt å tilby å bistå vedkommende med å melde hun eller han inn – da går det ofte fortere. Evt. kan du legge ved lenke til innmeldingsskjema https://sanitetskvinnene.no/blimedlem slik at vedkommende kan betale med kort med en gang.

Mange av dere tenker kanskje «nei, kan ikke mase om det nå». Tenk heller «dette er en god mulighet til å invitere flere med på laget som vi er så stolte av!»

Lykke til og velkommen til alle nye!
Sammen er vi enda sterkere!

SMS om å bli medlem
Så enkelt kan det gjøres - send en sms til en venn du tror vil bli medlem!
 
Nyhetsbrev i forbindelse med koronavirus

Nyhetsbrev 15. mai (pdf)

Nyhetsbrev 8. mai (pdf)

Nyhetsbrev 30. april (pdf)

Nyhetsbrev 23. april (pdf)

Nyhetsbrev 17. april (pdf)

Nyhetsbrev 8. april (pdf)

Nyhetsbrev 3. april (pdf)

Nyhetsbrev 1. april (pdf)

Nyhetsbrev 27. mars (pdf)

Nyhetsbrev 25. mars

Nyhetsbrev 20. mars

Nyhetsbrev 11. mars

Nyhetsbrev 12. mars

Nyhetsbrev 18. mars