I 2022 feirer hele Norge Frivillighetens år, og vi i Sanitetskvinnene skal selvfølgelig være med på festen!

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan din lokalforening kan være med å feire og skape synlighet om Sanitetskvinnene og vårt arbeid samt å få flere med på laget!
Her på medlemsnett finner du informasjon om de ulike signalarrangementene som dere kan være med å markere.

Sanitetskvinnene er en av organisasjonene som står bak initiativet #Sammenpåtur som går over hele året. Dette er koblet opp mot vår basisaktivitet Kløvertur. Kløvertur er et tilbud for eldre som ønsker og har behov for å komme seg ut i frisk luft og være sosiale med andre. Kløvertur tilpasses lokalt og kan for eksempel være turer i nærområdet.

Følg med på arrangementskalenderen til Frivillighetens år her.

Uten frivilligheten stopper Norge - bli med oss og feire Frivillighetens år! 

Har du spørsmål, ideer eller ønsker å dele noe fra deres aktiviteter knyttet til Frivillighetens år vil vi gjerne høre fra dere!

Kontakt Anne-Bente Stigen Berg, e-post: absb@sanitetskvinnene.no

Bilde av Monica fa Hjørgunn Gård som står foran en låve

Monica fra Hjørgunn gård og behandlingssenter i video for Frivillighetens År 2022

Hjørgunn gård og behandlingssenter er et av de største rehabiliteringstilbudene i Østfold og driftes på frivillig innsats og midler fra Sanitetskvinnene. Uten frivillige på laget hadde det ikke vært mulig å tilby dette fantastiske tilbudet til over 300 brukere i uken.
I forbindelse med Frivillighetens År 2022 har Monica medvirket i en video hvor hun forteller om hvorfor det er så viktig å feire frivilligheten!

Sanitetskvinnene deltar i webinar om #sammenpåtur

Et av signalarrangementene til Frivillighetens År 2022 er #sammenpåtur som strekker seg over hele året og har som formål å nettopp få flere ut på tur.
I februar deltok vi på en webinar om #sammenpåtur som du kan se her.

Bilde av kvinne på tur i skogen med tre barn hånd i hånd
en forsamling som sitter å ser på Hedvig Montgomery på scenen

Vrådal Sanitetslag og Kviteseid Sanitetsforening arrangerte temakveld

Vår dag - 30. april

Som en av flere satsninger gjennom 2022 legger Frivillighet Norge til rette for at frivillige organisasjoner kan få markere sin egen dag "Vår dag" i løpet av 2022. Frivilligheten skal hylles over hele landet og Sanitetskvinnene ønsker å vise at frivilligheten gjør en forskjell ved å være med på feiringen. Vår dag i Frivillighetens år blir lørdag den 30. april i forbindelse med felles salgsdag til Maiblomst-kampanjen.  

logo vår dag frivillighetens år
Anita Hilstad og Anne Grete Flasnes fra Målselv tok imot prisen av Solveig Kloppen sammen med organisasjonsleder Marit Bjørnstad på Frivillighetens Dag 5.12.2021.

Sanitetskvinnene vant Frivillighetsprisen 2021

Sanitetskvinnene vant den nasjonale Frivillighetsprisen 2021 for innsatsen i den lokale vaksinasjonen. Juryen la vekt på at samfunnsberedskap er mer enn manngard. Det er også de som koker kaffe og sørger for at det finnes varme pledd.

Dame med spedbarnsvekt

Frivillighetens museum: spedbarnsvekten