Vi lager drømmedager for barn som har det vanskelig over tid og gir gode opplevelser som kan gjøre de tunge dagene lettere. Det er ikke nødvendigvis de store hendelsene som skal til for å oppfylle drømmer.

Det er så lite som skal til. Å feire fødselsdag, å bli med på en konsert, eller å reise til Hunderfossen kan være den opplevelsen som gjør en forskjell for barna.

Siden oppstarten i 2005 har flere tusen barn i aldersgruppen 3 og 18 år fått små og store opplevelser gjennom Min dag i dag, opplevelser som de ellers kanskje ikke ville ha fått. Barna rekrutteres gjennom institusjoner som arbeider med barn. Vi har kontakt med sykehuspersonell, helsesøstre, sosiallærere og barnevernspedagoger som hjelper oss å finne barna. Dette er for å sikre at det er barnets eget ønske som blir oppfylt, at opplevelsen er tilpasset barnets situasjon og for å ivareta taushetsplikten. Henvendelser fra privatpersoner tas av samme grunn ikke i betraktning.

Eksempel på drømmedager:

  • Møte med barnas idoler som fotballspillere fra Vålerenga I.F. og «På tur med»-Dag Otto Lauritsen og Kristian Ødegaard
  • Skøytetrening i Vikingskipet på Hamar med OL-vinner Johann Olav Koss
  • Få besøk av en besøkshund på sykehuset
  • Privat omvisning på Gardermoen flyplass
  • Ta med venner til en fornøyelsespark eller opplevelsessenter
  • Invitere venner med på restaurant. 

Det er ikke bare syke barn som har behov av å bli sett. En jente på 12 år som hadde det tøft både på skolen og hjemme og med stor interesse for Harry Potter ønsket å få besøke den norske "Galvortskolen". Dette er en leirskole og alt ble tatt hånd om i forhold til påmelding, transport, utstyr og klær. Som takk fikk vi følgende tilbakemelding fra jenta:

Jeg vil gjerne personlig for å takke så mye for å sende meg til Galtvortskolen. Det var, om jeg kan si det selv, den beste helgen i mitt liv. Det er det mest aksepterende stedet jeg noen gang har vært og jeg trengte ikke være redd for å være meg. Og når det var så langt unna hjemmet mitt tenkte jeg ikke engang over problemene mine. Det var som om jeg hadde latt dem bli igjen i huset mitt.

Jeg møtte så mange fantastiske folk der med samme interesser som meg og lagde noen vennskap som jeg tror kan vare ut livet. Så tusen tusen tusen takk for å sende meg dit og gi meg den opplevelsen. 

Ønsker du mer informasjon? 

Ta kontakt på e-post: cecilia@mindagidag.no, eller på telefon: 928 20 108