Med «Dig In – smart mat for ungdom» vil Sanitetskvinnene lokalt hjelpe ungdom som bor alene til å få smarte matvaner, lage næringsrike, smakfulle måltider, gi praktiske råd for å mestre alenetilværelsen og ikke minst, tilpasse dette med et stramt budsjett.

I dag bor flere tusen unge mennesker mellom 15-20 år av ulike årsaker alene. Det er de som bor grisgrendt og må flytte på hybel for å fullføre videregående, flyktninger eller unge som av andre årsaker bor alene. Både foresatte, skolehelsetjenesten, NAV og krisesentre opplever at ungdommen sliter med å tilpasse seg alenetilværelsen. Aleneboende ungdom møter flere utfordringer som å velge riktige matvarer i butikken som både er næringsrike og gir smakfulle måltider, og som i tillegg er innenfor budsjettet.

Dig In – smart mat for ungdom, er et av Norske Kvinners Sanitetsforeningens lokale initiativ for å hjelpe ungdom til å få gode og smarte vaner med hensyn til matlaging, livsstil og økonomi. Det å sørge for mat på bordet er ingen spøk, og for unge som flytter for seg selv kan det oppleves som et daglig strev. Dessverre ender flere opp med dyre, usunne og lite næringsrike matvaner, noe som kan påvirke helsen og kostholdet resten av livet. Gjennom Dig In – smart mat for ungdom, gir våre frivillige veiledning og smarte tips om kosthold og ernæring, riktig mathygiene, økonomi og praktiske grep for å gjøre hybellivet enklere.

Dig In er et lavterskeltilbud og passer for ungdom som allerede bor alene på hybel eller bofellesskap i privat eller kommunal regi, eller de som skal flytte for seg selv. De kan komme fra alle samfunnslag og kulturer.

 

 
Hvem kan bli frivillig i prosjektet Dig In?

For å arrangere Dig In må du være over 18 år og kunne vise frem begrenset politiattest. En fordel er at du har god organiseringsevne og har en interesse for helse, ernæring og matlaging, og gjerne kunnskaper i økonomi. Dig In er en av Sanitetskvinnenes faste aktiviteter, så du bør kunne sette av cirka to til tre timer annenhver uke. Hyppigheten på aktiviteten kan variere lokalt. Rundt i landet er det i skrivende stund 21 foreninger som driver Dig In og vi tar gjerne imot flere frivillige. Vi har som mål å få denne aktiviteten spredt til enda flere plasser i landet så ta kontakt med oss om du ønsker å bidra med din tid.

Økonomisk støttespiller

Dig In får økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen i prosjektperioden 2018-2019, og fra Stiftelsen Dam for perioden 2019-2021. 

Vil du vite mer? Ta kontakt med Stine Nordhagen på e-post: stine.nordhagen@sanitetskvinnene.no

Kilde: Statistisk Sentralbyrå