Unge jenter trenger et fristed fra omverdens press der de kan være seg selv. Bli med som frivillig og skap en viktig arena for felleskap, mestring og respekt for hverandre.

Sisterhood er et lavterskeltilbud for jenter som ønsker å være med i en nettverksgruppe uavhengig av bakgrunn. Tilbudet er for jenter i alderen 12-20 år der målet er å styrke selvtilliten og selvfølelsen. Her kan jentene få være akkurat den de er, stille vanskelige spørsmål og få ekte og ærlige svar.

Gruppen møtes ukentlig gjennom et skoleår og består av 10-12 jenter. 2-4 frivillige som er kurset gruppeledere i Sisterhood-metodikken leder gruppene. I gruppene snakkes det om ting som opptar jentene som vennskap, kjærlighet, sex, nettvett, grensesetting, fordommer og ulike tema som kan være flaut å snakke om hjemme. Gode diskusjoner og utveksling av erfaringer er med på å styrke jentenes holdninger. Det tilbys også ulike aktiviteter og opplevelser som kino, yoga, matlaging, keramikkverksted og teatersport. 

Hvem kan bli frivillig gruppeleder i en Sisterhood-gruppe?

Du må være over 22 år og kunne vise frem begrenset politiattest. Opplæringen er et todagers gruppelederkurs i regi av Sisterhood Norge. Vanligvis møtes jentegruppene to timer i uken gjennom et skoleår så du må ha et ønske om å forplikte deg til dette. I tillegg hører det med en del forarbeid og etterarbeid.

Se en kort film om kurset her

Vil du vite mer?

Ta kontakt på e-post: cathrine.salvesen@sanitetskvinnene.no

 

Image
Sisterhood