Bli med å gi ungdom som bor alene på hybel smarte matvaner, praktiske råd for å mestre alenetilværelsen og tilpasse hybellivet til et stramt budsjett.

For unge som flytter for seg selv kan det å lage mat til seg selv oppleves som et daglig strev. I dag bor flere tusen mellom 15-20 år av ulike årsaker alene. Noen må flytte på hybel for å fullføre videregående. Andre er under under ettervern i regi av barnevernet fra barnevernet, flyktninger eller unge som av ulike årsaker bor alene. Både foresatte, skolehelsetjenesten og NAV opplever at ungdommen sliter med å tilpasse seg alenetilværelsen. Aleneboende ungdom møter utfordringer som å velge riktige matvarer i butikken innenfor budsjettet.

Dig In er kurs for å hjelpe ungdom til å få gode og smarte vaner med hensyn til matlaging, livsstil og økonomi. På kurset gir vi veiledning om kosthold og ernæring, riktig mathygiene, økonomi og praktiske grep for å gjøre hybellivet enklere. Dette passer for ungdom som allerede bor alene på hybel eller bofellesskap i privat eller kommunal regi, eller de som skal flytte for seg selv.

Hvem kan bli frivillig i Dig In?

Du må være over 18 år og kunne vise frem begrenset politiattest. En fordel er at du har god organiseringsevne og har en interesse for helse, ernæring og matlaging. Du bør kunne sette av rundt to til tre timer annenhver uke over en viss periode. 

Tilbudet ble støttet av Gjensidigestiftelsen i prosjektperioden 2018-2019 og fra Stiftelsen Dam for perioden 2019-2021. 

Vil du vite mer?

Ta kontakt på e-post: ingvild.aardalsbakke@sanitetskvinnene.no

Kilde: Statistisk Sentralbyrå