Det skjer

Vi er 41.000 medlemmer fordelt på 650 lokalforeninger, som engasjerer oss spesielt i:

Image
Kvinners helse og livsvilkår

Norske Kvinners Sanitetsforening arbeider for kvinners helse og livsvilkår. Vi tilbyr en rekke spennende muligheter for deg som ønsker å jobbe innenfor frivillighet og vil gjøre en innsats for andre.

Image
Fem barn som leker og ser ned i kameraet som tar bildet.

Norske Kvinners Sanitetsforening jobber for at barn og unge skal få omsorg, gode opplevelser og få delta på lik linje med andre. Sanitetskvinnene har mange spennende aktiviteter for frivillige som ønsker å gjøre en forskjell for både barn og ungdom. 

Image
Redningsetater og Sanitetskvinner som øver til beredeskap ved kriser.

Sanitetskvinnene bistår i leteaksjoner, ved ulykker og i kriser. Frivillige fra lokale sanitetsforeninger har lokalkunnskap og gir omsorg til både de som blir rammet og hjelpemannskaper. 

Image
Kvinnelig forsker som undersøker partikler ved bruk av et mikroskop.

Norske Kvinners Sanitetsforening støtter prosjekter innenfor temaene kvinnehelse og barn og unge. På disse sidene kan du lese mer om våre søknadsordninger og forskningsområder samt søke opp prosjekter i Prosjektbiblioteket.

Image
Eldre dame som smiler opp til en omsorgperson som holder henne i hånden.

Sanitetskvinnene har vært sosial entreprenør innen ideelle virksomheter siden 1896. I dag er vi en betydelig samfunnsaktør som eier og driver et stort mangfold av helse- og sosialinstitusjoner og tjenester.

Image
Høytidelig åpning av det 163. storting 2018 i stortingssalen. Foto: Stortinget

Sanitetskvinnene arbeid er politisk uavhengig, men har alltid hatt en sterk stemme i den offentlige debatten i organisasjonens hjertesaker. Som medlem står du sammen med 41.000 andre medlemmer i viktige saker som kvinners helse og livsvilkår. 

Finn lokalforening Velg fylke

Du kan også søke etter lokalforeninger i søkefeltet øverst til høyre

Siste nytt

See alle
Image
Fasade Grindløkken skole

I spissen for det hele står Henny Tulle Kamfjord, styreleder i Nøtterø sanitetsforening. Gamle Grindløkken skole er nå en av mange ideelle eiendommer eid av Norske Kvinners Sanitetsforening.

Image
To som holder rundt hverandre

– I mange land får flere unge psykiske helseutfordringer, sa statsminister Erna Solberg i sin nyttårstale. Ari Behns bortgang i julen etterfulgt av kongens tale skapte stor oppmerksomhet rundt psykisk helse, forebygging og hjelpetiltak. Vi går nå inn i et nytt tiår der felleskapet blir enda mer viktig for å skape gode liv.

Image
Ramia Awad og Manal Mekdad i Drammen sanitetsforening

– Jeg har lyst til å få flere kvinner fra forskjellige land og kulturer inn i sanitetsforeningen, forteller Manal Mekdad i Drammen sanitetsforening. På tre år har hun gått fra å være Språkvenn-deltaker med lite norskkunnskaper til å nå stille til valg i styret.